halloween_karollaonasiaa

Kauhukertomuksia yritysmaailmasta

Joissakin kauhukertomuksissa pääosan esittäjät eivät olekaan vampyyreitä tai frankensteineja. Kauhukertomuksia voi tapahtua myös yrityksissä. Halloweenin kunniaksi keräsin mielestäni kammottavimmat kertomukset yhteen… Buhahahahaaa! 

Murhaa asiakas case Nokia

Tämä on ihmisille rakas tuttu pätkä. Menestyksekkään ensimmäisen osan jälkeen jatko-osa muuttui kauhutarinaksi. Päitä alkoi putoilemaan ja lopulta koko organisaatio teurastettiin. Ensimmäiset kauhunväristykset saatiin aikaan, kun vuonna 2007 Nokian silloinen markkinointipäällikkö ilmoitti, että Nokian mielestä asiakas on aivan turha olento. Asiakas voitaisiin päästää päiviltä, sillä Nokian insinöörithän tietävät asiakasta paremmin, mitä asiakkaat oikeasti puhelimeltaan haluavat. Kuin Frankenstein konsanaan, Nokia muotoili täydellistä puhelinta kammiossaan. Kun lopputulos oli valmis, tämä teknisesti täydellinen luomus oli kuin irvikuva ihmisyydestä.

Kauaa ei kestänyt, kun ovelle astui vanha muori, joka tarjoili Nokialle karvasta Omenaa. Se oli pala, jota tämän kauhutarinan päähenkilö ei pystynyt nielemään.

snowwhite_macbook_sticker

Kauhujen talo case Stockmann

Tämä on tarina talosta, jossa oli ennen paljon iloa, naurua ja ihmisiä. Elo oli vaurasta ja shampanja virtasi, kunnes eräänä päivänä ulkoavaruudesta saapui muukalaiset, jotka pariutuivat ihmisten kanssa. Aivan kuin salaman iskusta, kaikki ihmiset muuttuivat puoliroboteiksi, jotka elävät osan elämästään bittimaailmassa.Talo autioitui ja talon omistajat menivät hulluksi. He tekivät epätoivoisia tekoja ja hävittivät viimeisetkin ihmiset, jotka talossa olivat viihtyneet.

Tänä päivänä tämä talo elää hiljaista elämää hautautuneena menneisyyden muistoihin. Taloon uskaltautuvilta nousevat hiukset pystyyn, kun he tuntevat vierellään hahmon, joka luultavasti on talossa aikoinaan elänyt myyjä tai asiakas. Talon täyttää kauhun huudot, kun ihmiset katsovat hintalappuja ja vertailevat niitä ulkomaalaisten verkkokauppojen hintoihin.

Toisinaan saatat nähdä utuisen hahmon, joka vilahtaa hyllyjen väliin. Se on myyjä, joka on jäänyt vartioimaan ihmisiä, jotka vielä uskaltautuvat sisälle taloon. Suoraan kontaktiin nämä mystiset olennot eivät kuitenkaan ihmisten kanssa uskaltaudu.

Stockmann_karollaonasiaa

Verenimijät case teleoperaattorit

Tässä tarinassa on kaksi vampyyriä Selina ja Nosera. On vuosi 2014. Maapallo on autioitunut. Nämä vampyyrit metsästävät ihmisiä, jotka yrittävät olla yhteydessä toisiin ihmisiin maapallon toisella puolen. Selina ja Nosera ovat todella hyviä houkutellessaan ihmisiä verkkoonsa. Toisinaan he käyttävät siihen eläviä olentoja, kuten oravia.

Tämän kauhutarinan juonen juju on se, että mikäli nämä verenimijät saavat puraistua ihmisestä yhdenkin palan, heillä on ylivalta häneen. Tämä ylivallan alla ihminen odottaa kiltisti asiakaspalvelujonossa vuoroaan (jota ihmislaji ei normaalisti missään muualla tekisi). Lisäksi he uskovat, kun heille sanotaan, että vika ei ole koskaan itse verenimijöiden verkossa vaan ihmisessä itsessään.

Maapallon ihmisten elämä on tässä tarinassa lohduton. Puraisun jälkeen he ovat sidottuja elämään vampyyrin johdolla ja kärsimään hänen jokaisesta oikusta ainakin seuraavat kolme vuotta, johon määräaikainen sopimuskausi velvoittaa. Tämänkin jälkeen, vapauduttuaan toisen vampyyrin verkosta, he todennäköisesti joutuvat uudelleen toisen samankaltaisen olennon uhriksi.

elisa_karollaonasiaa

Hyvää halloweenia!

Karoliina Lehtonen on yrittäjä ja markkinoinnin asiantuntija. Hänen intohimonsa on auttaa yrityksiä kehittämään heidän kilpailukykyään kansainvälisillä markkinoilla. Hänellä ei ole karvahattua tai silmälaseja, vaikka niin moni luuleekin.